Sunday, May 30, 2010

kenyang~~

kenyang gile.. nak meletop perot ni..
heh!!..
petang tadi..(29/05/2010)..
ade kenduri..
kat rumah my aunty..
lebey kurang macam..
family gathering laa...
walaupon tak semua ade..
tapi meriah la jugak..
yang ade gelak-gelak la..
yang ade nanges-nanges la..
macam macam gelagat ade..
kenduri ni belangsung lepas asar..
lebey kurang laa...
so my family and i betolak dari rumah ke destinasi...
lebey kurang pukul 2..
singgah kat majlis perkahwinan my mom's fren..
makan-makan.. pastu sambung lagi perjalanan..
ke Batu Pahat..
sesampai je di sana..
ade jugak laa family members yang da sampai dulu..
Mak Dah.. Mak Pah.. Pak Long.. Mak Ya.. Mak Yam..
ramai da datang dulu upenye.. kire family aku ni da tubir la datangnye..
hehehe..=)
so.. lepas asar.. tetamu pon datang.. mostly orang surau..
ade la tahlil sikit2...
lapas tu ape lagi... MELAHAP laa...
hehe.. buruk perangai aku ni kan..
datang2 keje makan je... tak tolong sepatah haram pon..
ape punye anak sedare la aku ni ek..
heh!!!
hampeh!!...
tapi takpe..
yang penting kenyang woo~~~..
bukan senang nak penuh kan tangki yang da sedia ade penuh..
haha..
buruk perangai...
tapi ape pon..
majlis tu berjalan lancar..
takde yang kurang....
semua cukup..
nak letak gambar dalam post ni...
tapi.....................
lupa la nak amek gambar mase majlis tadi...
khayal sangat...
ingat makan je kot.. hehe..=)
MAKAN JE TAU!!!!!..


Monday, May 24, 2010

Serabai~~


Serabai...
aku ni serabai ke??
ke my hair yang makes me look serabai..
sebab my hair da panjang ke?
need new hair cut ke?
naaahh~~
its not related at all..
memang aku serabai kot..
aku ni bukan jenis lelaki..
yang suka men-style-kan diri..
ape yg ade depan mata..
pakai je..
sapu.. at least pakai baju..
haha..
malas nak sikat rambut..
suke my hair flip all over~~
yeke??
haha..rambut macam dawai ade laa..
hmmm.. ramai jugak..
my frens.. even my mom pun..
suggest..
pakai la minyak rambut..
baby oil pun bole..
Tak bole laaa...
nanti sakit kepala...
nak buat macam mane..
daa nasib..
hahaha..
rase nye i need hair treatment laa..
sebab da banyak kali ironing my rambut..
but then tak pakai ubat..
no wonder la rambut rosak kan..
keras macam dawai..
hmmm...
haha.. ok2..rasenye aku da start mengarut kat sini..
baek stop je kat sini..
nanti makin melalut..



Thursday, May 20, 2010

Bangun je terus makan!!.. ape daa~~

Semalam tido lewat..
tengok movie..
cerita NEXT,THE DAY THE EARTH STOOD STILL ngan PATHOLOGY..
semua bosan..
tapi layan je la..
sebab aku pon bosan..
hahaha... tido lewat..
tapi.. pagi ni terbangun awal plak..
pergi dapur...
Mak aihh!!! banyak nye pinggan tak basuh..
aku ke yang kene basuh ni??
malas laa..
hmm...
lapar plak...
bukak tudung saji...
ade kuih...
kuih ketayap ngan karipap..
ade nasi lemak.. 4 bungkus...
2 for me.. and another 2 for me sis.. nak bawak gi sekolah agaknye..
ape lagi...
tak payah brush me teeth..
tak payah basuh muka..
terus 'TERJAH'..
erkk... ALHAMDULILLAH...
kenyang.. sekali 2 bungkus daa~~
haha..thanx IBU.. for the breakfast..
then.. drink some ALI CAFE..
pergh!!.. MANTAP.. ngee~~
pastu lahap kuih plak.. hehe~~
tinggal kan sekeping je.. untuk me sis..
haha.. padan muka... sape suruh bangun lambat...
KUIH itu milik ku.. weeeeeee~~~



Saturday, May 15, 2010

Boredom!!! ={

Huhuhu.. baru berapa hari cuti aku da rasa bosan gile babas!!! pebende la yang aku nak buat kat Muar ni... balik-balik..pusing-pusing kat situ gak.. aduuu... Muar ni kecik je.. lagi bertambah kecik sejak tertubuh nye daerah baru.. daerah LEDANG [ape aku ngarut nie..].. hurmm...bosan punya bosan tadi.. aku duduk la belakang rumah... snap gambar kucing.. snap gambar En. Kura-kura... pastu da puas men-snap.. edit la plak.. haha... ni dah bosan tahap gaban da ni..sampai da takde gambar laen nak amek.. gambar kucing ngan En. Kura-kura pun jadi.. hehehe... ni haa.. korang tengok la sendiri...



Haa.. ni la kucing aku.. Oscana namenye.. jangan tanye nape name ye pelik.. =)

Yang ni plak En. Kura-kura..

En. Kura-kura suka berenang... =)

Oscana yang nakal...

Jadi.. ni la keje aku tyme cuti... membuang masa dengan menatang-menatang ni semua..=)

Jarang ONLINE time cuti..

Hmmm... Jarang la nak ONLINE time2 cuti ni... al-maklum la.. cara penggunaan internet di rumah ni terbatas sikit... huhu.. "Parental Guidance".. heh!! macam budak-budak plak kan.. tapi itu la hakikat nya... so nak ONLINE pun agak terhad la.... asyik di pantau je... "potong stim".. hahaha... kalau dah name pun di pantau.. ke-"eager"-an aku nak ONLINE pun macam da kureng.. heh!! jadi nak ONLINE kene tunggu malam sikit.. mintak permission then.. baru la ONLINE.. huhuhu.. kuasa internet bukan di tangan ku sepenuhnya.. haha.. so.. ini jela kesempatan aku nak berblogging.. lepas ni ntah bile lagi la... minggu depan kot.. tapi tgok laa.. kalau besok aku rajin.. aku ONLINE laa.. buat muke kesian sikit mintak permission kat "pegawai" yang berkenaan.. A.K.A..my parents..
so.. aku rase cukup la kowt sampai kat sini dulu.. ni pun da lack of idea nak taip ape.. nanti senang-senang aku update la blog ni... nak rehat jap kat rumah.. BERHIBERNASI.. haha.. nanti balik Shah Alam.. muke tembam seperti biasa.. haha.. =)


Tuesday, May 11, 2010

Rumah Oh rumah.. =)

Alhamdulillah... sampai jugak aku kat rumah.. heh!! semalam la... hari isnin... hari ni da selasa kan... takpe-takpe... yang penting da sampai... Aku sampai rumah lebih kurang pukul 12.45 PM la macam tu... naek bus... parent aku tak dapat nak amek... ade hal laen kowt.. takpe la... aku balek naek bus je... hehehe..=).. barang-barang aku tinggal kan je kat rumah sewa... malas nak bawak banyak-banyak.. hehehe..

Aku punya ticket semalam.. nak balik Muar..pukul 9.30 AM.. so lebih kurang pukul 8.00 AM aku da get ready la nak bertolak... kalau ikut plan asal... Yo Zais nak hantar aku gi bus stand... tapi tukar plak... ika housemate Jah nak hantar... hehehe.. ape mimpi aku pun tak tau... bagi hint sikit je kat ika.. pastu trus die ON nak hantar aku.. HAHAHAHA... Thenks IKA....

so..lebih kurang pukul 8.10 AM ika ngan Jah sampai kat depan 7-E... haaa.. pastu pe lagi... bertolak laa... sian plak ngan ika... dah la ade exam pukul 9.00 AM..pastu hantar kitorang plak.. huhuhu... besar pengorbanan ika.. HAHAHA..=)..

Then da sampai bus stand...tunggu la bus... bus aku pukul 9.30 AM.. bus Jah pukul 9.15 AM.. tapi bus aku sampai dulu.. hahaha.. so aku gerak dulu.. tinggal laa Jah keseorangan.. hahaha.. tapi tak lame kot.. bus aku gerak pastu bas die pun sampai... hehehe..Then.. kat dalam bus aku tido je... sampai la kat Muar.. haa amek ko jajan... daya tarikan "GRAVITI TIDUR" aku da sampai... heh!! pastu nak balik rumah.. takde sape nak amek... ayah aku keje lagi.. belom balik.. so balim rumah naek teksi jela... hmmmm... sampai rumah dalam pukul 1.00 PM macam tu... makan-makan.. pastu tu tido lagi.. hahaha.. =)


Monday, May 10, 2010

Zaman Kanak-kanak..

Hehehe.. Sekarang ni pukul 5.45 pagi...
tak bole nak tido...
excited...
nak balik rumah...
tiket pukul 9.30 AM..
hehehe...
tak sabarnya nak balik...
Muar~~ tunggu kepulangan ku..
heh!!..
Sebenarnye...
aku ni takde keje..
bosan di pagi hari..
Jadi tadi aku pun ushar la Facebook..
ushar punya ushar..
aku terjumpa 1 post yang menarik perhatian aku...
so aku pun guna pakai la...
bole aku selit kat dalam blog ni..
cuba korang baca ni...
bende ni mesti dapat menyingkap balik kenangan lalu..
tyme mase kecik-kecik dulu...
budak-budak yang lahir pada tahun 80'an..
mesti ingat...
mase sekola rendah dulu:

- kat sekola ade salesman jual buku cerita...
hari ni bagi list, esok mintak duit
beli..walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak-budak memang baca buku tapi...
just tengok gamba je.... bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat sekola makan tak best, tapi yang
berduit pon join RMT, tak paham....

- pakai pensel box yg bole bukak depan
belakang, pastu ade sharpener kat tengah-tengah die.

- main lawan pemadam, sayang nak guna buat
padam...padahal itu fungsi sebenar, untuk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dalam
ade air pastu ade bende berkilat dalam air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pajang. Ade
pemegang kat tengah-tengah tapi tak penah nampak cikgu
pegang pon kat situ...

- bulu ayam jadi ramping kerana sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh...
tapi!!! bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tangan Boy London jadi idaman, sebab bole
tukar-tukar kaler ikut suhu and cuaca.

- takut BCG tapi lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo tak pon Dendang.
Tora pon best gak. Beli semata-mata nak
mainan, coklat die tak makan pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yang iklan die
kat TV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban, Perman,Pokemon..
Digimon...dan macam lg.

So..jangan lupe sume ni sebab zaman sekarang budak-budak
tak sempat nak layan bende-bende ni semua... kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yang
permanent. huhu~

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...


Sunday, May 9, 2010

Mentor Musim ke-4

Haa.... jam sekarang ni pukul 11.15 PM.. hehehe... hati gembira sangat... hahaha.. nak tau sebab ape... sebab aku baru je balik dari tengok mentor.. kat Auditorium MBSA Shah Alam... haha.. malam ni kumpulan A...Azmeer.. Mas Idayu and the best rappers ever~~.. Joe Flizzow.. hehe.. persembahan SANGAT mantap.... nak2 si ila... protoge Joe... bagus... Memang terbaek dari ladang la.. hahaha.. =) aku pegi tadi ngan Yo Zais and Afzal...So.. ni la beberapa gambar yang berjaya aku snap... hehehe.. kualiti gambar kurang siket laa.. sebab camera enset... xbape nak canthek~~ ngee~~


Haaa.. mase ni tyme Nani ngan Azmeer.. opening performance...

Yang plak persembahan pertama Shaq.... hehe.. maen lari-lari ngan mentor die..

huhuhu... bahagia ku rasa~~ wahh!!.. tapi pape pun.. memang terbaek laa.. aku pergi rakaman muzik-muzik pun tak segembira macam ni... hehehe... pastu da selesai semua... tinggal nak tunggu result.. nak tau markah... kitorang agak.. Ila protoge Joe Flizzow laa yang dapat markah tinggi.. tapi tak... Shaq yang tinggi... hmm.... macam hampa gak la.. tapi takpe... Shaq pun bole tahan gak... walaupun suara die sumbang sikit...heh!!!.. Then.. pas habis semua.. kitorang pun balik... tyme nak turun carik lif.. tetiba..

Afzal: Eh!! tu macam Tiz Zaqyah(betul ke tak aku eje ni..)..
Aku: haah laaa..
Yo Zais: Jom.. amek gambar nak..

Heh!!! ape lagi.... bergambar laa... yang si Afzal ngan Yo sempat gak bersalam ngan pelakon NUR KASIH tu... hehehe..


Hehe... sempat gak aku... bersama Tiz Zaqyah... =)


heh!!.. pas da bergambar sakan tu... pelagi.. balik laaa.. hehehe..muke mase nak gi parking park tadi semua tak bole blaa.. macam mamat angau semua.. hahaha!!..

p/s: Yo Zais ngan Afzal cakap die tak nak basuh tangan.. sebab.. wangi.. Tangan Tiz Zaqyah.. hehehe.. =)


UiTM kampus Puncak Alam...

Hehehe.. malas nak merepek kerepek panjang-panjang kat sini... cuma nak citer sikit je... heh!!.. petang tadi... for the first tyme.. aku menjejakkan kaki kat UiTM Puncak Alam.. walaupun aku ni student UiTM.. aku just study kat induk je.. UiTM Shah Alam... So.. nak di pendekkan cerita... aku pegi la petang tadi... nak amek barang member Yo Zais...

First tyme sampai.. terus ushar Kolej dorang.. Mak Aih!!!.. berbeza gile... beza gila kalau nak di compare kan dengan kolej kat UiTM Shah Alam... kolej die macam rumah. heh!!... memang rumah pon... 1 rumah 4 bilik... 1 bilik.. 2 orang... bapak ar... selesa giler... sejuk je... bilik plak besar... nak study memang selesa laaa... jauh beza ngan kolej yang aku duduk kat UiTM Shah Alam...tak dapat 4 flat tak tau laa... memang SANGAT selesa... and.. korang nak tau tak... first time gak aku tgok kolej ade lif... ade LIF bhai!!!... tak ya susah2 nak ngangkot barang nek tangge... huh!!!... and ni laa.. sedikit gambar yang tak seberapa nak cantik yang sempat aku amek.... =)


yang ni Fakulti dorang kot..


Pusat Kesihatan.. agaknye laa


Lihat la betapa besarnya Kolej dorang...


Haa.. yang ni plak bilik dorang... ni baru 1 katil.. selang lagi 1 almari tu ade lagi 1 katil...


Tingkat 6 kat kolej ni... ade lif bhai!!!


Fakulti.. dari pandangan jauh..


pintu masuk UiTM Puncak Alam..




IBU.. EMAK... MAMA... UMMI.... MOM..

Mama...
Ibu...
Ummi...
Mak...
Mom...
Ma....
Walau ape pon gelarannya...
mereka tetap insan yang telah melahirkan kita...
9 bulan bhai!!!...
bawak kita ke sana ke sini...
tak pernah mengeluh...
menahan kesakitan..
keresahan....
keperitan...
lelah...
letih...
tapi mereka sanggup hadapi semua tu..
untuk anak mereka...
yang belum tentu lagi...
dapat membahagia kan mereka...
di hari tua...
Ya ALAH...
besar sungguh pengorbanan mereka...
mereka membesarkan...
mendidik...
mengasuh..
tanpa mengaharap kan balasan...
tanpa mengaharapkan bayaran..
sungguh besar PENGORBANAN mereka...
Hargai lah mereka.. sayangi lah mereka..
selagi berkesempatan...
kepada yang tidak berkesempatan...
buka lah tapak tangan mu..
memohon kepada-Nya...
agar MEREKA di tempatkan dalam kalangan orang yang beriman...
walau dimana jua anda berada...
mereka tetap menyayangi anda...
Jadi.. di kesempatan ini...
Aku.. nak ucapkan..
SELAMAT HARI IBU..
kepada PN.MON BT MAAROF...
Jasa mu tiada tandingan...
belaian mu.. renungan mu..
pelukan mu... kucupan mu...
tiada tolok bandingnya...
terima kasih IBU..
atas segalanya...

~~"Bahz bin Hakim dari ayahnya dari neneknya berkata: "Saya tanya kepada Rasulullah s.a.w.: "Ya Rasulullah, siapakah harus saya taat?" Jawab Rasulullah s.a.w.: "Ibumu." Kemudian siapakah? tanya saya lagi. Jawab Rasulullah s.a.w.: "Ibumu." Saya bertanya sekali lagi dan Rasulullah s.a.w. menjawab: "Ibumu." "Kemudian siapa?" tanya saya lagi." Rasulullah s.a.w. menjawab: "Ayahmu, kemudian yang terdekat dan yang dari kerabat."~~

Renung-renungkan laa hadis di atas.. wah!!.. berhadis-hadis plak cik Fikri Taufik ni...haaa... mendalam maksud hadis ni tau...Jadi... hargai lah Kaum IBU... selagi mereka masih ada... tanpa mereka.. siapalah kita....


My lovely mom..ngan my sis..

video

Saturday, May 8, 2010

Plan da Tukar!!!.. =)

Plan dah tukar...
tak jadi balik ngan Abang Nuar...
hehehe.. sori ye Abang Nuar...
menyusahkan je..
Heh!!!..
dan kini aku stick kepada plan aku sendiri...
Aku nak balik Johor hari ISNIN...
muktamad...
saje nak balik lambat...
ambik angin kat Shah Alam ni dulu..
Haa.. Sem 2 da berakhir da pun..
sem ni gak buat pertama kalinya aku balik...
balik.. naik BUS....
barang... tinggal kat umah Yo Zais...
malas nak bawak banyak-banyak...
nanti jadi bahan tumpuan dalam BUS...
tiket BUS tak beli lagi ni...
Hari ni baru nak pegi beli...
tengok la dalam tengahari nanti..
So...
Fikri Taufik...
Selamat naik BUS..
Timba pengalaman baru...
tak kan tiap2 sem IBU ngan AYAH nak hantar...
=(
takpe2.. belajar...
lama-lama pandai...
ngehehehehe~~~


Wednesday, May 5, 2010

Plan... lari suda...

Alaaaaa.... baru je rancang nak balik hari ahad... nak lepak-lepak jap kat Shah Alam ni... tapi daa kene balik hari Jumaat... tadi... aku tengah baring-baring... my lovely IBU call... die kata.. jap lagi Abang Nuar nak call aku... die suoh aku discuss sendiri ngan Abang Nuar...

Mula-mula... Huh???!!!.. aku tertanya-tanya.. pasal ape plak nak kene discuss ngan Abang Nuar ni...
tak lame lepas tu die call...hehehe... jap2!!!.. korang mesti nak tau Abang Nuar ni sape kan??... haaa.. die cousin aku laa... tak lame lagi nak kawen.. haha.. da lame tak makan nasi minyak ni.. heh!!!.. haha.. daa start laa aku ngarot kat sini.. sudah2... sambung cerita tadi...

Haa..die pon call..

Abg Nuar: Salam.. yul katne ni??
Aku: kat umah..nga baring-baring...(ceh!! padahal tengok movie.. cerita ape?? tu yg kite tak tau..)
Abg Nuar: Last paper bila??
Aku: Jumaat ni last... nape??
Abg Nuar: Macam ni.. tadi kite ade bincang ngan Mak Mon (my IBU).. pasal balik rumah...
Aku: Haa.. kenapa??
Abg Nuar: Barang yul banyak tak.. lau banyak... letak kat umah kite dulu... nanti jumaat petang or malam kita datang amek... pastu yul stay umah kite sehari dua.. tunggu ayah ngan ibu datang amek..bole tak??
Aku: ermmm.. bole kot!!!.. (dalam dilemma)
Abg Nuar: Haa.. lau mcm tu... nanti kite amek yul laa.. ni skang ni da bole laa start packing semua..
Aku: Ok2...nati yul kemas..
Abg Nuar: Haa yela... exam macam mane??
Aku: bole laa..(jawapan standard)
Abg Nuar: Ok laa.. jawab exam betul-betul.. jangan maen...
Aku: Insya'allah..
Abg Nuar: Ok la kalau mcm tu... salam
Aku: w'salam...

Haaaaaaa.... ape yang aku dapat simpulkan sekarang ni... my IBU and AYAH.. tak bole amek aku direct kat kolej.... tak tau sebab ape.. maybe nak merancang budget perjalanan.. AGAK nye laa.. =).. So.. skang ni.. terpaksa laaa aku balik hari Jumaat.. lepas paper Calculus III aku daa kene bersiap sedia.. menanti kedatangan my cousin yang agak RAJIN.. hurm... nak buat mcm mne kan.. takkan nak tolak.. sian pulak kat die... nak jaga hati punya pasal.. ikut kan je laa..yang aku geram ni.. nape IBU ngan AYAH tak bgtau awal-awal...kalau macam ni baik aku balik naek bus sendiri... barang2 yang agak tak berguna aku buang je... kan senang.. ni sampai menyusahkan orang laen.. mane la tau my cousin tu ade hal laen ke...aisshh!!!.. "hidup jangan menyusahkan orang".. haa tu laa yang my IBU pesan.. tapi skang.. tengok la sendiri.. nyusah kan anak sedare sendiri... semata-mata sebab aku.. aduu... tak mau laa... lau aku tau dari awal baik aku beli tiket balik JOHOR sendiri..... hurmmm.... =(

p/s: ape-ape pun..mekacih Abg Nuar... sanggup nak amek yul.. =)


Tuesday, May 4, 2010

Fuhhh!!!

Alhamdulillah.. at last... abes jugak paper Math Logic semalam... uisshhh!!!.. lau nak di pikir-pikir kan semalam... macam orang gile aku jawab paper.. aku tak tau laa.. nak cakap soalan die susah ke senang... sebab aku pun tak tau.. ape yang aku jawab... maen hentam bantai je... goreng sana sikit.. sini sikit.. hahaha... last-last dapat gak la jawab.... tapi ntah ape aku pun tak tau.. hehehe..Haram anak Harun betol soalan die.. hahaha.. =).. aku rasa aku confident jawab soalan No 3 je.. sebab.. tu soalan past year... naseb baek aku try buat soalan tu mase tengah study ngan Yo.. bOnus untuk aku!!! haha.. =)...

Tapi.. takpe la... yang daa lepas tu lepas laa.. nak buat camne.. heh!!.. bak kata kawan aku..."ape yg patut aku buat ialah bertawakal..Aku dah buat sebaik mungkin.Aku percaya pada diri aku.".. haa.. tu laa yang die cakap.. heh!! sekarang ni aku just boleh redho je dengan ape yang aku jawab semalam... yang penting sekarang ni... aku nak kene fokus pada paper yang last.. CALCULUS III.. haa.. ni pon lagi satu MUSIBAH jugak.. tak tau laa macam mane aku nak menjawab paper ni... susah tahap nenek kebayan!!!... hahaha... =)..

huhu... kene strugle sikit kot... hmmmm... PAYAH!!!!.. ape-ape pun wish me luck!!!... untuk menghadapi paper terakhir ni.... =))


Monday, May 3, 2010

Ber~Mee segera bersama HouseMate!!

Hehehe~~.. sebenarnye da lama da nak post menatang ni... tapi baru hari ni sempat... sebab sebelum ni agak busy ngan exam... hehehe.. exam da nak abes da... tinggal lagi satu paper je...

ok2!!... lau korang bace tajuk post pon mesti da bole agak.. aku nak cerita pasal ape.. hehe... hari tu.. 01 May 2010.. tyme hari pekerja.. agak dalam pukul 8~9 PM la macam tu.. aku, Zul ngan Yo... bapak ar.. Hungry giler tyme tu... tak tau nak makan ape... pastu fikir punya fikir... HAAAA!!!.. makan Maggi la.. hehe.. then ape lagi.. turun bawah... pegi kedai runcit depan.. pegi beli Mee Segera.. berjenama MAMEE..Chicken flavour..buy 5 FREE 1... plus beli telor 3 bijik.. ngan sos LIFE....pastu beli AIS skali... hahaha...

Pastu balik je rumah.. pelagi.. jalan kan operasi laa... Panas kan air dalam Rice-cooker... pastu cempak je segala bahan.... sementara tunggu Mee tu masak.. Yo... buat air TEH O AIS... hehehe....
pastu bila da masak semua... pelagi.. balun... haaa.. amek ko jajan... 6 bungkus sekali hadap je...
haha.. ni la hasilnye... kalau nak tengok.. =)


setelah selesai acara MASAK MEMASAK..



Amboi... sesuka sesuki Yo...suke ea.. dapat makan..


Mmmmm.... sedap bhai!!!.. =)

p/s: thanks jugak kepada Bulloh... sebab tolong habis kan Maggi ni... tak larat da nak abes kan... ngee~~


Saturday, May 1, 2010

Ber-NLCS... happy.. =)

NLCS???? ape tuh???.. hahaha...mesti ramai yang nak tau kan.. NLCS ni adelah sebuah kedai.. kedai ape?? kedai makan daa... NASI LEMAK CINTA SAYANG... kalau pekene nasi lemak die.. bercinta sayang la korang jawabnya.. haha.. harga?? bole tahan laa.. standard... hidup di kota.. chewaahh!!.. =)..

Rase gembira gak tadi... ber-NLCS.. bersama rakan-rakan... walau pun ade yang tak dapat ekot.. and ade gak yang tak bole keluar malam... hehe.. baek laa.. kisah nya bermula disini... hari tu.. aku daa berjanji ngan Fieza Habib.. nak ber-NLCS... so plan punya plan... janji nak ber-dating hari jumaat malam.. lebey kurang kol 9 PM.. ajak Zul.. die kate malas... so.. aku gi la ngan Yo Zais...

Plan asal nak suruh Fieza Habib ajar Math Logic.. tapi.. Kalau da name pun melepak.. huh!!.. kelaut laa Math Logic tu... hehehe.. ok2... so.. sampai je seksyen 7... aku ngan Yo Zais singgah jap kat Shell.. nak *jolok* duit kat mesin ATM.. aku tunggu dalam kereta.. Yo Zais je yang gi... haa.. sementara tunggu Yo tu.. aku pon melayan perasaan la sekejap dalam kereta tu... bukak lagu KIMIA.. heh!!.. tiba-tiba ade orang CALL.. tengok display.. nama Jah.. eh!!?? pehal lak Jah ni.. Call aku.. jarang kot die Call.. hehe..

Jah: Fikri ko katne?
Aku: aku kat Shell..nape??
Jah: Cube ko tengok sebelah..

haha.. pastu aku pon tengok la... LAAAHHH!!!.. Jah.. die kat sebelah je.. dalam kereta... nga lepak ngan En. Apek.. haha... pelagi... ber-conversation la sekejap... upenye.. die tengah tunggu masa.. nak gi tengok movie.. cerita IRON-MAN 2... haha..sempat lagi tu... aisshh!!.. jelez aku.. haha.. pastu.. aku ngan Yo pun gerak.. gi NLCS.. tunggu Fieza Habib.. haha.. da sampai tu macam biasa laa.. order meng-order... aku minum TEH O AIS.. Yo.. NES O AIS.. Fieza Habib.. LIMAU AIS.. heh!!.. minum.. pastu.. gerak plak gi amek nasi lemak.. hurm... dah selesai semua tu... aku fikir... tak kan la kitorang bertiga je... Hmmm.. pastu pe lagi... ajak laa Eva ngan Zai sekali... mula-mula dorang macam tak nak.. sebab dorang dah kenyang.. tapi aku pakse.. hahaha.. alaa.. turun minum-minum je... haaa.. pastu dorang pon setuju... so.. meriah la sikit.. meramai kan ahli..
heh!!...

Si Eva ngan Zai.. order TEH O AIS LIMAU... hehe... mese dorang sampai.. aku.. Yo..ngan Fieza Habib dah start makan da... heh!!.. yang si Zai.. tak tahan.. tergoda tengok kitorang makan.. hahaha.. die pon beli sekali... Eva tak nak makan sebab daa kenyang... So.. da abes makan tu.. start laa sesi CERITA KEDAI KOPI... Heh!!.. cerita laa... pengalaman mase dulu-dulu laa.. masalah negara laa.. masalah peribadi laa.. semua diluahkan di dalam sesi CERITA KEDAI KOPI.. hahaha... cerita punya cerita... jadi haus balik... air tadi da abes... so... order air baru... haaa... amek ko jajan... kembong air aku.. hahaha... then sambung balik cerita... sampai laa lewat malam.. eh!!?? jap2.. bukan lewat lagi da.. aku rasa da masuk awal pagi daa.. dalam pukul 1 AM.. haha... pastu.. Eva ngan Zai pon nak balik... maybe da ngantuk kot.. Aku.. Yo.. ngan Fieza Habib.. still stay... sambung balik cerita.. melawak.. dan macam-macam lagi laa.. seronok beb!!!.. macam macam kitorang borak...

then borak punya la borak.. tengok jam da lebey kurang pukul 2 AM.. huhu.. lewat daa ni... nak balik laa.. hahaha.. so.. gi la settle.. bayar ape yang patut.. heh!!.. pastu gerak... hantar Fieza Habib balik umah die... pastu.. aku ngan Yo pon balik laa... hehe... sampai-sampai rumah terus online... heh!!.. niat nak study tu.. hilang macam tu je... haha.. bak kate aku awal-awal tadi... kelaut la jawabnye... ngeee.... o_O..

p/s: Thenks to Fieza Habib sebab belanja aku makan.. heheh... bile laa plak aku nak belanje ko kan??.. thenks juga kepada Yo Zais.. sebab tolong bayarkan air aku.. hahaha.. tak lupe jugak kepada Eva dan Zai... sebab sudi join.. memeriahkan lagi keadaan... =D..