Wednesday, March 17, 2010

Mat Lab vs Maple 12.. korang prefer yang mana??



Sejak masuk sem 2 kat UiTM ni.. aku macam bengang sikit dengan subjek Linear Algebra punye lab sebab guna software Mat Lab(dah macam k*ling plak kan)... hehehe.. bagi student math korang mesti tau menatang ape math lab ni kan.. so, bagi yang tak tau.. Mat Lab ni software yg we all sume guna untuk dapat kan jawapan daripada Math question yang susah2.. tak pun.. we all sume guna untuk ploting graph..

Jadi persoalannya sekarang nie aku lebih prefer guna software Maple 12.. nak tau sebab ape??
sebab Maple 12 ni x mendatangkan banyak masalah... if kite punya command salah pon.. kite still boleh edit then enter to get the true conclusion.. hahaha.. ape aku merepek nie.. tapi itulah hakikatnya..

And now, aku bengang gile dengan Mat Lab ni.. bila ada command error je.. kite kene start from zero balik semula.. adusss!!! benci+geram pun ade dengan menatang nie.. Tapi.. ape boleh buat...terpakse la jugak aku belajar menatang nie.. nak buat assignment pun kene guna Mat Lab nie jugak.. hmmm... redha je laa....



1 comment: